Schrijven in flow om jezelf beter te profileren

Als potentiële klanten je website bezoeken of je nieuwsbrief lezen, wil je graag dat ze geïnspireerd raken door wat je schrijft. De sfeer en de toon die je met je zorgvuldig uitgekozen teksten en beelden neerzet, zijn een eerste aanzet voor lezers om door te lezen of weg te klikken.
Maar soms is het behoorlijk lastig om de juiste woorden te vinden om te vertellen wie je bent en wat je te bieden hebt.

Hierbij enkele tips die je helpen om vanuit je hart te vertellen wie je bent en wat je te bieden hebt! Zodat de woorden ook écht passen bij wie jij bent en waar je voor staat! Je bijzondere verhaal of missie verdienen dat!

Ga voordat je begint met schrijven ergens ontspannen zitten of liggen. Ik nestel me vaak op de bank of op bed met een stel lekkere kussens in mijn rug. Adem een paar keer diep in en uit, of luister eerst even vijf minuten naar je favoriete meditatiemuziek. Mijn favoriet op youtube is YellowBrickCinema. Deze heeft talloze meditatiemuziekjes waaruit je kunt kiezen. Ook fijn als je moeilijk in slaap kan komen. Voel je lichaam even helemaal bewust en maak in gedachten contact met boven, of hoe je het noemen wil: de bron, God, Universum, engelen. Wat goed voelt voor jou. Ik voel het dan gaan stromen in mijn buik, maar ook als je niets voelt, kun je erop vertrouwen dat de verbinding er is.

Stel je vraag. In dit geval zou je kunnen vragen je te helpen met het schrijven van je profiel, of het hoofdstuk ‘wie ben ik’ of over je onderneming in het algemeen, wat je kunt betekenen voor anderen. Ga vervolgens gewoon beginnen! Schrijf op wat er in je opkomt. En voel! Voel wat je wilt delen. Schrijf net zolang tot je voelt dat het klaar is. Laat het gebeuren. Bijschaven kan later nog. Nu is het belangrijk dat je in de flow van het schrijven blijft.
Je zult merken dat er gedachten en woorden naar boven komen, die je niet had kunnen ‘bedenken’! Veel succes! En onthoud: oefening baart kunt:).

Zou je het nou fijn vinden als een ervaren tekstschrijver eens naar je teksten kijkt voordat je er officieel mee naar buiten treedt? Ik help je graag! Ook als je de teksten al klaar zijn, maar je nog steeds een beetje twijfelt over de juiste sfeer en toonzetting.
Of heb je wellicht zelf al ervaring met schrijven in flow? Leuk als je in een reactie laat weten hoe jij dat doet. Of heb je vragen? Laat het me weten via een reactie of via quentext@gmail.com Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op!

 

2017-11-23T17:49:19+00:00