Schrijven…juist nú

We leven in digitaal tijdperk en dat biedt heel veel voordelen, maar het kan ook een bron zijn voor onrust en gejaagdheid. We zien zoveel informatie op een dag voorbij komen via bijvoorbeeld social media dat het ‘ouderwetse’ schrijven er vaak bij inschiet. Terwijl schrijven júíst nu heel helend en rustgevend kan zijn. De rust en de ruimte nemen om met een mooi notitieblokje en je lekkerste pen in de aanslag de gedachten en gevoelens een visuele plek te geven, zorgt echt voor de broodnodige rust en ruimte in je hoofd en in je lijf. Het is een fantastische manier om tegenwicht te bieden aan onze gejaagde cultuur. Gewoon opschrijven wat je denkt, voelt of ervaart, geeft overzicht, helderheid en vaak hele mooie momenten van inzicht. Ik schrijf elke dag de drie zogeheten ‘Morning Pages’ naar het boek The Artist’s Way van Julia Cameron en het doet me zoveel goed! De creativiteit gaat weer volop stromen, ik kom tot inzichten en teksten die ik niet had kunnen bedenken en het helpt mij enorm om m’n vaak volle hoofd weer leeg te maken. Verwen je zelf met een mooi notitieblokje, een fijne pen en gun jezelf de tijd je gedachten en gevoelens op te schrijven. Ze verdienen een plekje!

2017-11-23T17:44:16+00:00