‘Ik vind het moeilijk om te schrijven’

Ik hoor vaak dat mensen het moeilijk vinden om te gaan schrijven. Want waar moet je het over hebben? Het mooie is dat je helemaal niet hoeft te bedenken waar je het over ‘moet’ hebben! Het gaat vanzelf! Als je maar even de rust en de ruimte neemt om met je notitieboekje (koop er bijvoorbeeld speciaal een voor dit doel) en je pen op een rustige plek te gaan zitten. Ook al weet je niet waar je het over moet hebben, begin dan gewoon met opschrijven dat je niet weet waar je het over moet hebben.. Je zult merken dat de rest dan vanzelf komt..
Je gedachten en gevoelens een visuele plek geven, brengt rust en ruimte in je volle hoofd en vervolgens in je lijf! Na een sessie schrijven voel je je echt ‘opgeruimd’ en kun je de dag energiek beginnen of vervolgen. Laat je meedrijven door de stroom aan gedachten die in je opkomen en schrijf ze op. Ga niet bedenken of het goed of fout is. Laat het gebeuren. Een paar keer per week tijd voor jezelf nemen om te schrijven.. gaat gegarandeerd mooie inzichten geven. Je kunt voordat je gaat beginnen bijvoorbeeld eerst kort mediteren, een rustgeven muziekje opzetten of nog beter, ga de natuur in en neem je notitieblokje mee! Succes!
Heb je vragen of tips over schrijven in flow? Laat ze weten in een reactie of mail me: quentext@gmail.com. Ik hoor je graag!

2017-11-23T17:41:52+00:00