‘Punt van de waarheidskeer’

Ik ben nu ruim een maand bezig in het werkboek The Artist’s Way van Julia Cameron. En God, wat ben ik blij dat ik dit boek aangereikt heb gekregen. De opdrachten zijn best pittig af en toe, moet ik toegeven, maar ze dagen je uit om in je eigen zielenroerselen te duiken en dat schept veel helderheid en mooie inzichten. Standaard wordt gevraagd om elke ochtend drie pagina’s te schrijven. Dat kost me geen moeite, deed ik al regelmatig, maar nu schrijf ik soms wel vier of vijf pagina’s vol als de flow er lekker in zit Op de eerste pagina’s gaat het schrijven van de hak op de tak. Dat geeft helemaal niets, is juist de bedoeling. Maar na ongeveer anderhalve pagina komt er opeens een automatische gang in het schrijven. Ik voel dat het helemaal vanzelf gaat. Zo fijn om dat elke keer weer te ervaren. En dat ik daarmee op de goede weg zit, werd bevestigd in hoofdstuk vijf waar Julia Cameron het volgende zegt: ‘Heb je al het punt van de waarheidskeer na anderhalve pagina ontdekt? Velen merken dat zich in onze schrijfsels na ongeveer anderhalve pagina’s improviseren, waardevolle vondsten gaan voordoen’. Dat is écht zo!

2017-11-23T18:03:54+00:00