Ingevingen, waar komen ze vandaan?

Achter de naam Quentext zit een mooi  verhaal dat alles heeft te maken met het ontvangen van ingevingen.

Bij mijn geboorte in 1963 bedachten mijn ouders de naam Gwendolyn. Mijn moeder dacht dat het een goed idee zou zijn om mij als roepnaam Wendy mee te geven. Als afkorting van Gwendolyn.  Maar mijn vader had dit blijkbaar niet helemaal goed begrepen in alle hectiek na een zware bevalling. Dus toen hij mij ging aangeven bij de burgerlijke stand gaf hij twee namen op Gwendolyn en Wendy.  Ik heb dus gewoon een dubbele naam, hoe gek is dat.

Als klein kind wilde ik altijd Gwen genoemd worden. Vond ik veel interessanter klinken dan Wendy en lekker krachtig.  Ik heb het er helaas nooit in kunnen krijgen bij familie en vrienden. Het bleef dus gewoon bij Wendy.

Toen ik mijn eigen bedrijf begon, zat ik de dubben over een naam. De meeste ideeën en ingevingen krijg ik vaak ’s avonds vlak voor het in slaap vallen.  Tijdens zo’n waak-slaap toestand. Vroeger dacht ik ‘dat schrijf ik morgenochtend vroeg wel op’, maar de ervaring leerde al snel dat ik de volgende ochtend wel wist dat ik een goed idee of ingeving had gehad, maar dat ik echt niet meer wist waarover dat ging! Nu weet ik dat ik, al ben ik nog zo moe, ik toch die pen en dat papier moet pakken om het op te schrijven.  Zo ook die avond dat de naam Quentext mij inviel.  Gwentekst, maar dan sjiek of zo… was mijn idee.  Ik vond ‘m briljant op dat moment.

Ik weet nog goed dat ik Quentext ging inschrijven bij de Kamer van Koophandel in Amsterdam. Een bijzonder moment was dat. Eenmaal weer buiten keek ik over het water van het IJ en voelde mijn vader heel dicht bij mij. Alsof  hij me even wilde laten weten hoe trots hij op me was dat ik, net als hij in zijn leven, gekozen had voor het zelfstandig ondernemerschap.  Dat gaf me het vertrouwen dat het wel goed zou komen met Quentext.

Ik ben er van overtuigd dat ingevingen pas dán binnen kunnen komen bij je op het moment dat je denken is uitgeschakeld. Dan pas is er namelijk ruimte voor het universum om er gedachten in te planten bij je waar je mee verder kunt . Kortom, de mooiste ingevingen ontstaan op het moment dat je er niet teveel over aan het nadenken bent.   Lekker loslaten dus, als je ergens een naam voor moet verzinnen. Of een oplossing zoekt voor een probleem.  Verzet je gedachten. Ga iets doen waar je blij van wordt. En dan komen ze vanzelf, die goede ideeën.. Hoe komen ze bij jou binnen?

2018-01-10T11:05:20+00:00