Uit ervaring weet ik dat redacties nogal eens persberichten krijgen die van top tot teen bewerkt moeten worden om er een samenhangend artikeltje van te kunnen maken. Het zou heel veel tijd schelen als de inzenders zich bij het schrijven aan bepaalde ‘regels’ zouden houden. Daarom deze vijf tips bij het schrijven van een persbericht. Doe er je voordeel mee!

  • Vermeld in de kop duidelijk waar het persbericht over gaat. Maak de kop ook niet te lang.
  • Maak een korte inleiding die de bekende vijf w’s bevatten: Wie, wat, waar, waarom en wanneer.
  • Houd het persbericht zo kort en beknopt mogelijk. Ga niet uitweiden over het onderwerp maar vertel in korte zinnen waar jouw activiteit over gaat.
  • Vermeld in de laatste alinea zoveel mogelijk info waar belangstellenden terecht kunnen voor informatie en voeg linkjes toe van sociale media.
  • Voeg een leuke foto toe. Een persbericht met een foto spreekt zoveel meer aan.

Het is voor redacties een verademing als een persbericht er professioneel uitziet. Het vergroot enorm de kans om geplaatst te worden. Redacties zullen persberichten waar ze heel veel werk aan hebben, eerder laten liggen als er een keuze gemaakt moet worden in de te plaatsen berichten.

2018-01-22T16:36:07+00:00