Artikel in de media 2018-02-01T17:45:57+00:00

Quentext schrijft jouw artikel in de media

Je hebt een eigen praktijk of bedrijf, bent uniek in wat je doet en je wilt zoveel mogelijk mensen bereiken. Of je organiseert een open dag of een andere leuke activiteit die je graag wereldkundig wilt maken. Dan is redactionele aandacht in de media erg fijn voor het vergroten van je naamsbekendheid. Maar hoe schrijf je nou een duidelijk persbericht over het aanstaande evenement dat je organiseert en dat je graag in de (lokale) krant terug ziet? Of hoe maak je nou een mooi, compact artikel over jouw bedrijf dat je naar de media kunt sturen?

Samen schrijven we jouw verhaal

Aandacht in de media

Ik weet als geen ander hoe een redactie omgaat met verzoeken voor redactionele aandacht. Van ondernemers en particulieren die hun evenement of activiteiten vermeld willen zien in de krant. Of van zzp’ers en andere bedrijven die graag redactionele aandacht voor hun onderneming willen in de media. Ik heb meer dan dertig jaar ervaring als redacteur en journalist. Het schrijven van een goed persbericht of een mooi zakenprofiel is voor mij als lezen en schrijven. Maar als schrijven niet je ‘ding’ is, dan kost het maken ervan veel tijd. Onnodig veel tijd, want ik doe dat graag én snel voor je!

Jouw naamsbekendheid

Want zeg nou zelf, je besteedt je kostbare tijd toch liever aan zaken waar jij wél blij van wordt? Ik word blij van schrijven. Van het helpen jouw onderneming of je evenement onder de aandacht te brengen in de media en zo je naamsbekendheid te vergroten. Zodat veel meer mensen weet krijgen van wat jij doet en waar jij voor staat. En jouw bedrijf of activiteit vermeld zien staan in de krant… daar word jij toch weer heel blij van? Want in een klap heb je je bereik vertienvoudigd! Een enorme boost voor de naamsbekendheid van je bedrijf.

Puntjes op de i

Als je zelf al een idee hebt wat je wilt vertellen in je bericht naar de media en je wilt graag dat ik nog even de puntjes op de i zet, dan ben je natuurlijk ook van harte welkom! Samen werken we aan het vergroten van de zichtbaarheid van jouw bedrijf.

Quentext interviewt

Altijd nieuwsgierig zijn. Alles over die persoon of het onderwerp willen weten. In de materie duiken. En net zo lang schrijven tot ik het gevoel heb ‘nu klopt het’. Nu zit alle informatie die van belang is, in het verhaal. En heb ik precies de juiste sfeer neer weten te zetten. Helemaal passend bij de geïnterviewde en zijn of haar verhaal.

Het perfecte interview bestaat niet. Je kunt je als tekstschrijver nog zo goed voorbereiden, hoe een gesprek verloopt is niet van te voren te plannen. En gelukkig niet zou ik zeggen. Persoonlijk vind ik het veel mooier om het gesprek te ‘laten’ ontstaan, te reageren op wat er wordt verteld en daar op door te vragen. Goed te luisteren. Contact te maken. Écht contact te maken. Het liefst zodanig dat er een mooie verbinding en wisselwerking ontstaat tussen mij, de vragensteller, en de geïnterviewde. Dat kan als de geïnterviewde zich op het gemak voelt. Daar is voor de interviewer ook een mooie taak weggelegd. Al meer dan dertig jaar neem ik interviews af. Zakelijk en human-interest. En wat een mooie verhalen heb ik in al die tijd mogen opschrijven!

Voor verschillende opdrachtgevers maak ik inspirerende verhalen over bijzondere mensen en onderwerpen. Interesse? Bel me gerust voor meer informatie!