Magnetiseren 2018-02-01T17:48:11+00:00

Wat is magnetiseren?

Magnetiseren is een vorm van alternatieve geneeswijze. Het is het via de handen doorgeven van kosmische/ universele energie waarbij blokkades bij de cliënt worden opgeruimd. Stagnerende energie gaat weer stromen en tekorten worden aangevuld. Met magnetisme worden spanningen uit het lichaam gehaald en dat zorgt voor een vernieuwde balans in het energetische omloopsysteem.

Grondlegger van de hedendaagse Westerse vorm van magnetisme is de Oostenrijkse arts dr. Anton Mesmer (1734-1815). Ondanks het feit dat zijn leer en de toepassing ervan al eeuwen eerder beschreven werden. Zijn ideeën waren: er bestaat overal in het universum een zeer fijne, alles verbindende en doordringende kracht; een materie van onvergelijkbare fijnheid. Mesmer noemde deze stof ‘fluïdum’. Ieder mens, plant en dier, alles wat leeft, heeft zo’n energieveld om zich heen: de aura. Bij magnetiseren maak je gebruik van deze energie en richt deze waar het lichaam het nodig heeft.

De magnetiseur helpt als het ware iemand weer goed in zijn ‘energie-vel’ te komen. Maakt deze schoon en vult het op met schone, kosmische energie.

Tijdens een behandeling, die tussen de drie kwartier tot anderhalf uur duurt, worden de zeven auralagen en zeven chakra’s (trechters van energie) behandeld. Elke auralaag staat voor een bepaald levensgebied. Evenals de chakra’s (klik hier voor meer informatie over aura en chakra’s).

De magnetiseur gaat met zijn handen de verschillende auralagen en chakra’s langs en voelt waar er blokkades zitten. Die plekken worden energetische schoongemaakt en weer opgevuld met nieuwe energie, waarbij de magnetiseur als energetisch kanaal fungeert.

Aangezien zowel lichamelijke als geestelijke gezondheidsklachten volgens de theorie van het magnetiseren ontstaan vanuit een energieveld dat uit balans is, wordt magnetiseren toegepast bij een breed scala aan klachten.

(Met dank aan Praktijk Sjamanca)