Wie ben ik 2018-02-01T17:33:52+00:00
Wendy van den Berg

Even voorstellen

Hoi, ik ben Wendy van den Berg. Van jongs af aan ben ik bezig met schrijven. Als klein meisje van drie jaar oud had ik al een enorme honger naar woordjes leren. Ik wilde voor het slapen gaan geen verhaaltje voorgelezen krijgen, ik wilde woordjes oefenen! Mijn zeven jaar oudere zus moest dan tot vervelens aan toe woordjes met me oefenen. Spelen met taal zat er dus al vroeg in. Maar taal is natuurlijk ook zoiets moois, zoiets krachtigs. De woorden die we gebruiken in onze communicatie, in hoe we onszelf presenteren, zijn van essentieel belang in hoe onze omgeving ons ervaart. Het is een prachtige, krachtige tool. Taal is emotie!

Vak van journalist

Ik was begin twintig toen ik bij een krant kwam te werken en met heel veel plezier heb ik daar het vak van journalist geleerd. Van het schrijven van human interest verhalen, nieuwsberichten, commerciële artikelen, persberichten, verslaan van gemeenteraadsvergaderingen tot aan politieberichten; ik ben van alle markten thuis. De human interest verhalen hadden mijn voorkeur. Verhalen over bijzondere mensen, ik smulde ervan.

Autisme spectrum

Later, toen ik kinderen kreeg, deed ik bewust een journalistiek stapje terug. De twee oudste jongens bleken meer dan gemiddeld begeleiding nodig te hebben en dat mondde uit in een enorme zoektocht naar wat zij nodig hadden om te kunnen meedraaien in deze maatschappij. Ik weet inmiddels alles over add, add, odd, ocd en ga zo maar door. Het is nog steeds lastig voor hen, als gevoelige zielen, hun plaats te vinden en te durven zijn wie ze zijn. Maar het zijn heerlijke, warme en unieke persoonlijkheden die hun plek uiteindelijk wel weten te vinden, daar ben ik van overtuigd.

Alleenstaande moeder

Na acht jaar getrouwd te zijn geweest, kwam ik er in 2004 alleen voor te staan met de kinderen. Ze waren toen 8, 6 en 3 jaar oud. Er volgde een tijd met veel nieuwe uitdagingen en ik kwam erachter dat ik als hooggevoelig persoon mezelf behoorlijk was kwijtgeraakt in al die jaren. Ik heb moeten leren vanuit mezelf te leven en niet altijd in dienst van anderen. Minder afgestemd op mijn omgeving, meer vanuit mijn eigen kracht. Dat is een valkuil voor heel veel hooggevoelige mensen. Over hoogsensitiviteit kun je me inmiddels ook álles vragen, Ik heb geleerd, en leer nog steeds om goed te voelen (niet te denken!) hoe ik er voor sta. Doe ik wel wat goed voor me is? Laat ik niet over me heen lopen? Waar word ik zelf eigenlijk blij van? Waar krijg ik energie van? Moest en moet leren mijn grenzen aan te geven.

In de afgelopen jaren heb ik veel aan persoonlijke bewustwording gedaan. Overtuigingen uit mijn jeugd onder de loep genomen, familiegeheimen met behulp van bijzondere (familie)opstellingen aan het licht gebracht, in één op één sessies met reguliere en alternatieve hulpverleners hard aan mezelf gewerkt. Er is al veel veranderd. Ik ben al veel veranderd. Maar het leerproces is absoluut nog niet ten einde. Het blijft altijd een proces om steeds beter in je eigen kracht te leren staan.

“It takes courage to grow up and become who you really are.”

–  C.C. Cummings

Levenservaring en hooggevoeligheid

Nu wil ik met mijn talent voor schrijven, mijn werkervaring en met al mijn levenservaring en mijn hooggevoeligheid andere mensen inspireren en helpen. Met het (weer) leren kennen van mijn authenticiteit, is ook de drang tot het leven van die missie gekomen. Ik weet wat ik hier op aarde kom doen. Dat ik eigenlijk al vanaf jonge leeftijd mijn intuïtieve gave gebruikte bij het uitwerken van de interviews, weet ik nu pas. Ik vond dat toen niet iets om mee te koop te lopen, bang dat mensen dat raar of zweverig zouden vinden. In de loop der tijd ben ik steeds meer gaan oefenen met mijn ‘lijntje naar boven’ zoals ik dat noem. Samen met de feitelijkheden gaat het er bij het maken van de tekst ook in belangrijke mate om of ik voel dat de tekst die ik maak, ook echt past bij jou, als opdrachtgever. Het is heerlijk om op die manier te werken en gelukkig roept het resultaat tevreden klanten op!

Referenties:
Quentext heeft mij onwijs fijn geholpen met nieuwe teksten op mijn website. Over een bijzonder onderwerp, over iets dat dicht bij mij ligt. Nieuwsgierig, kijk maar op b-lifecoaching.nl/. Dank je wel Wendy.
William SlotboomWilliam Slotboom, B-lifecoaching

Dank je wel voor je wervelde, liefdevolle en creatieve worden schat, je persoonlijke aandacht voor de klant. Je verdiept in de materie van het onderwerp, je denkt mee, vraagt door, waardoor het onderwerp uitstekend tot zijn recht komt. Je wordt vrolijk en raakt geïnteresseerd als je de door jou geschreven artikelen leest. De artikelen zijn voor iedereen leesbaar. Veel succes Wendy en nogmaals dank dat je zoveel aandacht hebt besteed aan het maken van diverse artikelen voor de Stichting Taijiquan Nederland – over Bettine Vriesekoop, Top sport en Taijiquan en de Taijiquan & Qigong Van Geel- een sport stimulering jeugdartikel. 

Cora van Geel

Netwerk De Ronde Venen

Sinds 2015 vorm ik samen met webdesigner Karin Tjeerdema en voetreflexoloog Floor van Teeseling de netwerkorganisatie ‘Netwerk De Ronde Venen’.

Netwerk De Ronde Venen is een organisatie voor zzp’ers en ondernemers die toekomst zien in het verbinden en versterken van elkaar en daar zelf graag een bijdrage aan willen leveren. Wij zijn van mening dat elkaar inspireren en wellicht verder helpen niet gebonden is aan (gemeente)grenzen en daarom zetten we graag de deuren open voor iedere zzp’er en ondernemer die het leuk én inspirerend vindt nieuwe contacten op te doen.

Wij hebben alle drie een grote passie voor onze professie en geloven sterk in het verbinden van mensen. Maar dan wel op een leuke, laagdrempelige en vooral positieve manier!

netwerk de ronde venen

Met de focus op ‘verbinden, inspireren en versterken’ zetten wij een netwerkorganisatie neer die naast tweemaandelijkse borrels, ook interessante lezingen en andere inspirerende activiteiten aanbiedt. Bovendien bieden we andere ondernemers de gelegenheid om hun bedrijf aan het publiek te presenteren middels korte pitchmomenten.

Hier vind je alle informatie over Netwerk De Ronde Venen.

Wendy van den Berg